top of page

Het project

Beleidsinitiatief

De Vlaamse Regering maakt 4,3 miljard euro vrij voor haar relanceplan “Vlaamse veerkracht”. Dat plan moet de Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen helpen versterken na corona.

Ook onderwijs kreeg middelen.

 

Ben Weyts stelde 4 relanceplannen op binnen onderwijs, waaronder “van kwetsbaar naar weerbaar”. Specifiek wilt hij het welzijn van kinderen en jongeren verhogen via het CLB.

Hoe gaat hij dit doen? Door onder andere een CLB Online platform te creëren.

 

We kregen een subsidie van de Vlaamse Overheid om dit project uit te rollen. ISC is de trekker van dit project en wij werken dit samen uit met verschillende netoverstijgende projecten vanuit de ISC omdat we via CLB Online synergiën willen creëren tussen de projecten, waarbij elk project zijn identiteit behoudt, maar om het voor de leerling en de ouder gemakkelijk te maken. Het gaat hier dan specifiek om CLB ch@t, Onderwijskiezer en LARS.

​​

Stappenplan

trappenhuis

Het project loopt tot december 2023. 

De uitbouw van het project verdelen we in 4 blokken:

​

Voorbereiding: visie en strategische doelen

Uitwerking van het platform

Marktonderzoek bij leerlingen, ouders, CLB-medewerkers en andere stakeholders

Bekendmakingscampagne

Team

Om het project in goede banen te leiden, wordt het project aangestuurd door een projectleider. 

De projectleider wordt ondersteund door een stuurgroep en een werkgroep.

​

De stuurgroep neemt de strategische rol op zich. Zij zijn samen met de projectmanager hoofdverantwoordelijk om het project in goede banen te leiden volgens de vereiste kwaliteit. Hier wordt vooral de strategie en de projectdoelstellingen bepaald.

In de stuurgroep wordt elk centrumnet vertegenwoordigt en laten we ons bijstaan door experten.

​

De werkgroep zorgt voor een vlotte uitrol van het project. Het is de taak van de leden om knowhow mee te brengen en draagvlak te creëren voor het project. In de werkgroep zetelen de trekkers van de verschillende deelprojecten die we willen samenbrengen binnen CLB Online en zijn de centrumnetten vertegenwoordigt.

bottom of page