top of page
Zoeken

CLB Online gaat online in oktober met de SID-in tool

Zoals jullie al weten wordt door het grote succes in het schooljaar 21-22 de online SID-in tool verder uitgebreid en ingebed door Onderwijskiezer. Vanaf eind oktober 2023 zullen leerlingen en scholen op de aangepaste website terecht kunnen om goed voorbereid naar de SID-in te kunnen.

Er staan vier keuzetaken/vragenlijsten centraal. Leerlingen zullen deze vragenlijsten kunnen invullen door in te loggen op hun persoonlijke platform van CLB Online via LeerID. Op het platform zullen ze toegang krijgen tot de vragenlijsten, kunnen ze de vragenlijsten invullen en worden de resultaten automatisch opgeslagen in hun portfolio. Leerlingen kunnen hier steeds naar terugkijken of de resultaten downloaden in pdf en delen.

Er zal toegang zijn tot de vragenlijsten van de SID-in en de map waar de resultaten worden opgeslagen. De andere functies binnen CLB Online zullen nog niet toegankelijk zijn.

Op deze manier kunnen we het CLB Online platform voor een eerste keer uittesten bij een beperkte doelgroep. Zo weten we welke functionaliteiten goed werken en welke verbetering vragen.

Wij zullen zorgen voor duidelijk communicatiemateriaal naar scholen en leerlingen toe hoe ze aan de slag moeten gaan met LeerID en het CLB Online platform. Wij bezorgen dit materiaal ook aan jullie.

In kalenderjaar 2024 zullen meerdere functies van CLB Online online gaan voor een grotere doelgroep, maar daarover later meer.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in voor “de LARS & CLB Online-dag”

Wat staat er op de agenda? Hilde geeft een algemene update rond LARS en de nieuwe ontwikkelingen. Ook de verdere planning voor het schooljaar 23-24 en de toekomst van LARS staan op de planning. Margau

bottom of page